Jord varmepumper hos Eiland Electric

Et jordvarmeanlæg er en varmepumpe, der udnytter varmen i jorden og kan producere omkring 3 gange så meget energi, som det forbruger. Vi hos EILAND ELECTRIC A/S tilbyder installation og rådgivning i forbindelse med valg af varmepumpe. Vi tilbyder i den forbindelse et solidt udvalg af jordvarmepumper, som har utroligt mange fordele. Jord varmepumper er en af de mest fortrukne varmepumper, fordi den medfører store besparelser på ens varmeforbrug. Pumpen er bevist at være den bedste i forhold til effektivitet og levetid, hvis man sammenligner med andre varmepumper. Derfor er pumpen et godt alternativ til andre opvarmningsmetoder, der ikke i ligeså høj grad tager hensyn til miljøet.

Derfor skal du vælge en jord varmepumpe

Et krav for, at du kan installere et jordvarmeanlæg, er dit haveareal. Her er det nødvendigt, at du har et stort nok areal til de slanger, der skal nedgraves i jorden. Du kan regne med ca. 2 meter jordvarmeslange pr. kvm bolig, du har. Har du pladsen, er anlægget dog udelukkende fordelsagtigt sammenlignet med fx luft til luft— eller luft til vand-varmepumper. Jordvarmeanlægget er eldrevet, men på trods af det er varmepumpen en miljøvenlig løsning, fordi den bruger under halvdelen af den mængde energi, som den producerer. Jord varmepumpen er derfor med til at sænke dit CO2-udslip, og den larmer desuden ikke på samme måde som f.eks. luft til luft-pumper.

Hvordan virker et jordvarmeanlæg?

Jordvarme fungerer som et omvendt køleskab. En lang slange, der er fyldt med frostvæske og gravet ned i jorden nær huset. Samler jordens varme op. Slangen graves ned i en dybde på knap 1 meter og ligger med en indbyrdes afstand på ca. 1 1/2 meter. Frostvæsken opvarmes af jorden, indtil den når den omkringliggende jords temperatur på 4-5 grader. Herefter løber frostvæsken ind i huset, hvor den passerer varmepumpen.

Hvor meget fylder et jordvarmeanlæg?

Du skal regne med at skulle bruge et jordareal på 3-4 m2 pr. m2 boligareal. Hvor langt slangesystemet skal være, afhænger af bl.a. boligens størrelse og jordtypen på din grund. Anlæggets varmepumpe står i huset og omdanner jordvarmen, så den kan bruges til opvarmning af både rum og vand. Pumpen fylder ikke mere end et stort køleskab og kan derfor placeres i fx kælder eller bryggers.

Vil du vide mere?

Så er du naturligvis velkommen til at kontakte os. Vi har erfaringen, der skal til, for at kunne rådgive dig til den helt rigtige løsning. Ring os op på tlf. 59 44 01 01 for at komme igennem til vores afdeling i Holbæk. Ring på tlf. 59 65 04 05 for vores afdeling i Asnæs. Vi servicerer også gerne kunder i det nærliggende område som f.eks. Kalundborg, Odsherred og lignende.

KONTAKT

Holbæk: tlf. 59 44 01 01
Asnæs: tlf. 59 65 04 05


BLIV RINGET OP

✔ Få et gratis og uforpligtende tilbud
✔ Få svar på dine spørgsmål
✔ Få råd og vejledning

Eller bliv ringet op for noget helt andet!

Udfyld hurtigt og nemt nedenstående formular og vi ringer hurtigst muligt.